Het raadsel

Previous

Het raadsel van de bank

Die zomerse dag  zaten we samen aan de bank en het belangrijkste onderwerp van die avond was de aanwezigheid van een tweede bank; of beter gezegd, “de afwezigheid van de tweede bank”.

Immers, Bergop Bergaf zat met een ernstig probleem en dat diende sowieso opgelost te worden. Er stond een tweede bank bij de eerste bank en dezelfde dag nog was de tweede bank weer verdwenen.

Wat is er aan de hand ???

Maar laat mij even uitleggen wat de situatie is:

In de wijk BERGOP BERGAF in Mol Ginderbuiten zorgen de buren al verschillende jaren voor ontmoetingsmomenten tijdens de zomermaanden. Al die jaren wordt er telkens om de veertien dagen ergens een bank gezet om te melden dat daar het ontmoetingsmoment is. Iedereen, ik zeg wel, iedereen is van harte welkom om aan dit gezellig samenzijn deel te nemen. Alleen, iedereen moet ook zijn eigen stoel meebrengen, want op de bank kunnen slechts twee personen plaatsnemen. Die avond worden er wereldproblemen opgelost en plannen gesmeed en verhalen van vroeger verteld, al dan niet met een pintje bier, cola, fanta, of een glaasje wijn.

Zo gaat dit al enkele jaren door met wisselend succes gezien de vakantieperiode en het grillige weer in de Kempen.

Echter op de laatste bank verleden woensdag zaten we met een ernstig probleem. Wat is er aan de hand in Bergop Bergaf ?

Verschillende mensen hebben een tweede bank zien staan, ongeveer dezelfde als de eerste; maar verschillende mensen hebben een tweede bank niet zien staan. Zitten we hier met een bepaalde vorm van massahysterie of zitten we hier met een flauwe grappenmaker. Zijn er mensen die “fata morgana’s” hebben vastgesteld; gezien de hittegolf van de vorige week of hebben we hier te maken met een duister individu die het gemunt heeft op “banken” en de goede burgers uit de wijk wil destabiliseren??? Wie zal het zeggen ???

Daarom een belangrijke oproep aan alle buren. Indien je een vliegende bank of een verdacht iemand ziet ronddwalen met een bank; gelieve dan onmiddellijk één van de plaatselijke bestuursleden te contacteren die dan de officiële instanties kan op de hoogte brengen.

Dit raadsel moet opgelost worden en zal dan ook het belangrijkste onderwerp zijn op de volgende bank. Wij begrijpen dat nu heel veel inwoners van Bergop Bergaf ongerust zijn en heel alert moeten zijn zodat HET RAADSEL VAN DE BANK opgelost geraakt.

© www.bergopbergaf.be 2014